Wat en waarvoor?
De meeste mensen geven hun voeten pas aandacht als ze pijn gaan doen of als ze aan anderen getoond worden. Vreemd eigenlijk dat wij ons vaak niet bewust zijn van onze voeten, terwijl deze toch de hele dag door ons lichaam, en vooral ons gewicht dragen en in belangrijke mate ook onze houding, beweeglijkheid en gezondheid mede bepalen. Hoewel iedereen de dagelijkse zorg voor het uiterlijk heel gewoon vindt, krijgt men pas in de zomer, als de sokken en schoenen vaker uitgaan, weer oog voor de eigen voeten. Toch verdienen ze eigenlijk het hele jaar door onze aandacht, tenminste als wij onze voeten gezond en sterk willen houden.
Hoe gaat het?
Eenmaal gezeten in de speciale behandelstoel, worden de voeten eerst geïnspecteerd en met het oog op een optimale hygiëne gedesinfecteerd. Vervolgens worden de nagels geknipt, de nagels verzorgd en eventueel aanwezige likdoorns en eelt weggehaald. Ter afronding is er een ontspannende massage van de voet. De gehele behandeling is nagenoeg pijnloos vanwege het gebruik van een high-tech Aquatronic spraymotor.
Extra’s
Naast de basisverzorging kunnen ook meer gespecialiseerde behandelingen worden aangeboden zoals het aanbrengen van nagelbeugels tegen ingroeiende nagels, druk-ontlastende elementen, orthese en voetreflex-massage.
Wat en waarvoor?
Masseren is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die wij kennen. Het woord is ontleend aan het Arabische woord ‘mass’, dat ‘onderzoekend aanraken’ betekent. Aan het Frans zijn de namen voor de 5 basis massagetechnieken ontleend, te weten: effleureren, pétrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren. De massagevorm waarbij deze vijf handgrepen worden toegepast heet ‘klassieke massage’. Deze massagevorm volgt de westerse geneeskunde.
Hoe gaat het?
De cliënt neemt, meestal liggend, plaats op de massagebank, eventueel in de massagestoel. De te behandelen lichaamsdelen worden ontkleed. Bij de massage wordt er gebruik gemaakt van warme massageolie.
Een behandeling neemt ongeveer 45 minuten in beslag.
Waar is het goed voor?
Deze klassieke massagetherapieën kennen een breed scala van toepassingen, o.a.: bij pijn, stress, spanning, te hoge spiertonus, lokale storingen in de weefselspanning, storingen in de lichaamsbeleving en a-specifieke vermoeidheid.
Wat en waarvoor?
Voetreflexzonetherapie is een vorm van voetmassage die berust op de theorie van de reflexologie. Volgens deze theorie worden de diverse lichaamsdelen ‘gereflecteerd’ in zones op of onder de voeten. Oftewel op of onder onze voeten liggen allerlei plekken, die, wanneer zij op een bepaalde wijze gemasseerd worden, direct in verbinding blijken te staan met onze organen. De voeten, waar ons lichaam de hele dag op rust, bevatten als het ware een soort blauwdruk van al onze lichaamsdelen. Voetreflexologie blijkt al eeuwenlang bekend te zijn en de behandelwijze is vooral gebaseerd op eeuwenlange ervaring.
Hoe gaat het?
Het doel van deze bijzondere vorm van massage is om druk uit te oefenen op een pijnlijke zone of plek van de voet. Door deze plek vast te houden tot de pijn afneemt wordt het ‘zelfhelend vermogen van het lichaam’ gestimuleerd om te reageren. Hoe ingewikkeld deze gang van zaken theoretisch ook lijkt, in de praktijk blijkt de therapie vaak bijzonder effectief en heilzaam.
Dat komt mede omdat de therapeute tijdens deze behandelwijze niet alleen oog heeft voor de lichamelijke klachten van de cliënt, maar ook voor zijn/haar gevoel, emoties en denken. De reflexzonetherapie is ‘holistisch’ van aard, d.w.z. zij behandelt de hele mens. Tijdens en na een behandeling kunnen dan ook bepaalde bijverschijnselen optreden (bv. transpiratie, prikkelingen, slaperigheid, duizeligheid, blijheid, opkomende emoties, energie) die verder reiken dan de voeten en het lichaam alleen. Een voetreflexzone-behandeling is niet alleen prettig, maar ook bijzonder veilig en houdt altijd rekening met de bijzonderheden en eigenaardigheden van iedere individuele cliënt.
Waar is het goed voor?
De voetreflexzonetherapie is vanwege haar veelomvattende karakter voor zeer diverse klachten geschikt: hoofdpijn, slapeloosheid, rugpijn, maagklachten, darmklachten, menstruatieproblemen, vermoeidheid, depressie etc.
Een normale behandeling duurt ongeveer 45 minuten.
Wat en waarvoor?
Een stoelmassage of stoelshiatsu is een vorm van massage die u, geheel gekleed en zonder dat daar massageolie aan te pas komt, ondergaat op een hiervoor ontwikkelde stoel. De behandelingen zijn er speciaal op gericht om de gevolgen van stress, hoge werkdruk en andere spanningen te verlagen, zodat gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen.
Hoe gaat het?
U neemt plaats op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen. Met verschillende manuele technieken werkt de behandelaar zowel links als rechts op rug en schouders. Ook de nek en armen krijgen de nodige aandacht. Door de behandeling worden processen in het lichaam op gang gebracht die het stressniveau belangrijk verminderen en de spiertonus verlagen. Hierdoor wordt ook de stofwisseling verbeterd.
Waar is het goed voor?
De behandelmethode is zeer effectief bij o.a. spannings-hoofdpijnen, nek- en schouderklachten, algehele vermoeidheid, burn-out, en RSI. Daarnaast bevordert een stoel-massage de bloedcirculatie, de spierontspanning en de afvoer van afvalstoffen. De meeste cliënten zijn erg enthousiast, omdat zij zich hierna meer ontspannen voelen, beter presteren en een hoger concentratievermogen hebben.
Een normale behandeling duur ca. 20 minuten.
Vanwege grote drukte in de de praktijk is er momenteel voor nieuwe cliënten een stop ingevoerd. We houden u op deze website op de hoogte als de praktijk weer nieuwe cliënten kan aannemen.
Website door Mijndomein